Preloader image
   

Blog

Actiedag huisartsen vrijdag 1 juli

U heeft het misschien al gehoord: vrijdag 1 juli a.s. gaan Nederlandse huisartsen naar het Malieveld om hun vereende geluid als huisartsen luid en duidelijk te laten horen. Er is in de huisartsenzorg een grens bereikt, sommigen zijn de grens al over en vallen letterlijk om. Huisartsen willen goede zorg kunnen blijven leveren aan hun patiënten, maar dat wordt steeds moeilijker gemaakt. De problemen in de zorg zijn groot en te veel daarvan belandt bij de huisarts. Dat kan zo niet doorgaan.

Er is arbeidsmarktkrapte, andere zorgverleners in de zorg kunnen makkelijker nee zeggen, terwijl we dat in de huisartsenzorg niet kunnen. En knelpunten bij anderen leiden tot nog meer werkdruk bij de huisarts. Mensen blijven langer thuis bij ziekte en veroudering, of komen steeds eerder terug uit het ziekenhuis, waarmee de druk op de huisartsenzorg alleen maar groter wordt. De GGZ instellingen hebben zeer lange wachttijden, waarbij in de tussentijd de zorg op het bordje van de huisarts komt.

Tijdens de manifestatie op het Malieveld vragen huisartsen aandacht voor de oplossingen die nodig zijn om de huisartsenzorg voor de toekomst te behouden.

Omdat in de huisartsenzorg alles draait om de patiënt proberen we de gevolgen van de acties voor patiënten die dag zo beperkt mogelijk te houden. De huisartsenspoedzorg voor patiënten zal de hele dag geborgd zijn. In welke vorm dat zal zijn, bijvoorbeeld door de huisartsenpost open te stellen of binnen Oisterwijk de spoedzorg te organiseren, dat is nog niet bekend. Wij zullen u hierover uiteraard op tijd informeren via deze website.