Preloader image
   

Vaccinatie COVID-19

download uw gezondheidsverklaring: klik hier
en neem deze ingevuld mee op de dag(en) van vaccineren


Alle relevante praktijkinformatie over de COVID-vaccinatie vindt u op deze pagina. Aangezien er met grote regelmaat veranderingen optreden in het vaccinatiebeleid, aangestuurd vanuit de overheid, vragen wij u om regelmatig hier of op de website van het RIVM te checken of de informatie nog up to date is. Uiteraard proberen wij de gegevens ook zo actueel mogelijk te houden!

 
Na elkaar snel opvolgende besluiten over het wel of niet vaccineren met het AstraZeneca vaccin, is 8 april 2021 door de gezondheidsraad besloten dat AstraZeneca alleen nog gebruikt wordt bij personen van 60 jaar en ouder. Personen die jonger zijn dan 60 en reeds een eerste vaccinatie hebben gehad met AstraZeneca, mogen/kunnen óók veilig een tweede vaccin toegediend krijgen. 
De door onze praktijk opgeroepen personen mogen dus allen hun tweede vaccinatie op de afgesproken dagen komen halen.

Heeft u uw eerste vaccinatie gehad nádat u reeds een (bewezen/aantoonbare) COVID infectie heeft doorgemaakt? Dan heeft u geen tweede vaccinatie nodig. U kan desgewenst bij de praktijk uw vaccinatiebewijs ophalen: u dient dan wel eerst telefonisch met de praktijk contact op te nemen. Een doorgemaakte infectie moet u dus middels een bloeduitslag kunnen aantonen.


Uw schriftelijke oproep


U ontvangt van ons een envelop met daarin meerdere brieven.

Oproepbrief: in de oproepbrief staat de datum en het tijdstip van vaccinatieronde 1 en 2 vermeld. Deze brief dient u mee te nemen naar de vaccinatie. U kunt de datum en tijdstip niet wijzigen (ivm levering en planning van de vaccinaties, houdbaarheid van het vaccin, en aantallen vaccins die minimaal per keer gegeven moeten worden). Onderaan de brief staat een toestemmingsvraag die u dient in te vullen.
Op de achterzijde van de oproepbrief staat meer informatie over het vaccineren tegen corona.

Brief RIVM: in de brief van het RIVM die is ingesloten, staat informatie over het vaccineren tegen corona, en op de achterzijde staat uitgelegd waarom toestemming wordt gevraagd voor landelijke registratie van de vaccinatie bij het RIVM


De dag van vaccineren

Op de dag dat u gevaccineerd gaat worden vragen wij u stipt op het afgesproken tijdstip aanwezig te zijn. Dit in verband met de planning van vaccineren en de wachttijd in de praktijk van 15 minuten na het geven van het vaccin. Neem de oproepbrief en de ingevulde gezondheidsverklaring mee. Zorg dat uw bovenarm zeer eenvoudig ontbloot kan worden.
De zij-ingang van de Oisterwijk Kliniek is geopend om binnen te komen. Bent u te vroeg? wacht dan nog eventjes buiten of in de auto aub.
Nadat u de eerste vaccinatie heeft gehad, krijgt u de oproepbrief mee terug en kunt u daarna in de wachtkamer van de apotheek plaatsnemen om 15 minuten te wachten (deze wachttijd is om eventuele allergische reacties op tijd te onderkennen en behandelen). Na 15 minuten mag u gaan.
Nadat u de tweede vaccinatie heeft gehad, krijgt u uw vaccinatiebewijs mee en kunt u daarna in de wachtkamer van de apotheek plaatsnemen om 15 minuten te wachten (deze wachttijd is om eventuele allergische reacties op tijd te onderkennen en behandelen). Na 15 minuten mag u gaan.


Tweede vaccinatie


De vaccinatie is voor zover nu bekend effectiever en beter werkzaam als deze binnen 4 tot 12 weken wordt herhaald. Na 11 a 12 weken is daarom een tweede vaccinatieronde, zoals op uw oproepbrief staat vermeld. Op dezelfde tijd als de eerste. Neem op dat moment uw vaccinatiebewijs en oproepbrief mee en vul opnieuw een gezondheidsverklaring in, die u kan downloaden van deze website.

Patiënten worden per 5 minuten in tweetallen gepland. De wachtruimte is beperkt en patiënten dienen 15 minuten te wachten. Op de genoemde dagen is er een aparte ruimte ingericht en vrij gehouden. De vaccins zijn beperkt houdbaar. Losse vaccinaties op andere dagen kunnen niet gegeven worden omdat er dan veel vaccins weg gegooid moeten worden. Daarom is het niet mogelijk uw afspraak te wijzigen naar een andere datum of ander tijdstip.

Bewijs van vaccinatie

Wij geven alleen vaccinatiebewijzen af aan personen die bij onze praktijk zijn gevaccineerd. U krijgt uw vaccinatiebewijs ná de tweede vaccinatieronde.
Indien u elders bent gevaccineerd, kunnen wij u geen vaccinatiebewijs verstrekken, maar dient u met de betreffende instantie contact op te nemen.