Preloader image
   

Vaccinatie COVID-19

februari 2021: vaccinatie met AstraZeneca voor 63 en 64 jarigen


Alle relevante praktijkinformatie over de COVID-vaccinatie vindt u op deze pagina. Aangezien er met grote regelmaat veranderingen optreden in het vaccinatiebeleid, aangestuurd vanuit de overheid, vragen wij u om regelmatig hier of op de website van het RIVM te checken of de informatie nog up to date is. Uiteraard proberen wij de gegevens ook zo actueel mogelijk te houden!Eerste vaccinatieronde in praktijk van start


Huisartsen in Noord-Brabant krijgen de eerste vaccins geleverd eind februari. Het betreft hier het AstraZeneca vaccin. Dit vaccin is niet geschikt voor personen van 65 jaar en ouder. Omdat we maar een beperkte levering krijgen heeft het RIVM geadviseerd eerst de personen op te roepen die in 2021 63 en 64 jaar oud zijn (geboortedatum 01-01-1956 t/m 31-12-1957). tezamen met de personen tussen 18 en 64 jaar met een fors overgewicht (BMI>40) en mensen met het syndroom van Down die thuis wonen (dus niet woonachtig in een instelling of begeleid wonen). Deze patiëntengroep krijgt van ons in week 8 een schriftelijke oproep thuis gestuurd. Krijgt u géén oproep maar is uw BMI wel boven de 40 (en dus bij ons nog niet bekend), neem dan even contact op met de praktijk.


Uw schriftelijke oproep


U ontvangt van ons een envelop met daarin meerdere brieven.

Oproepbrief: in de oproepbrief staat de datum en het tijdstip van vaccinatieronde 1 en 2 vermeld, te weten dinsdag 2 maart en dinsdag 18 mei. Deze brief dient u mee te nemen naar de vaccinatie. U kunt deze datum en tijdstip niet wijzigen (ivm levering en planning van de vaccinaties, houdbaarheid van het vaccin, en aantallen vaccins die minimaal per keer gegeven moeten worden). Onderaan de brief staat een toestemmingsvraag die u dient in te vullen.
Op de achterzijde van de oproepbrief staat meer informatie over het vaccineren tegen corona.

Brief RIVM: in de brief van het RIVM die is ingesloten, staat informatie over het vaccineren tegen corona, en op de achterzijde staat uitgelegd waarom toestemming wordt gevraagd voor landelijke registratie van de vaccinatie bij het RIVM

Gezondheidsverklaring: de gezondheidsverklaring die is bijgevoegd dient u mee te nemen naar de vaccinatie-afspraak. U dient deze verklaring thuis in te vullen.


De dag van vaccineren

Op de dag dat u gevaccineerd gaat worden vragen wij u stipt op het afgesproken tijdstip aanwezig te zijn. Dit in verband met de planning van vaccineren en de wachttijd in de praktijk van 15 minuten na het geven van het vaccin. Neem de oproepbrief en de ingevulde gezondheidsverklaring mee. Zorg dat uw bovenarm zeer eenvoudig ontbloot kan worden.
De zij-ingang van de Oisterwijk Kliniek is geopend om binnen te komen. Bent u te vroeg? wacht dan nog eventjes buiten of in de auto aub.
Nadat u de vaccinatie heeft gehad, krijgt u een vaccinatiebewijs mee en kunt u daarna in de wachtkamer van de apotheek plaatsnemen om 15 minuten te wachten (deze wachttijd is om eventuele allergische reacties op tijd te onderkennen en behandelen). Na 15 minuten mag u gaan.


Tweede vaccinatie


De vaccinatie is pas goed effectief en werkzaam als deze binnen 4 tot 12 weken wordt herhaald. Na 11 weken, op dinsdag 18 mei, is daarom de tweede vaccinatieronde. Op dezelfde tijd als de eerste. Neem op dat moment uw vaccinatiebewijs en oproepbrief mee en vul opnieuw een gezondheidsverklaring in, die u ook kan downloaden van deze website.

Patiënten worden per 5 minuten in tweetallen gepland. De wachtruimte is beperkt en patiënten dienen 15 minuten te wachten. Op de genoemde dagen is er een aparte ruimte ingericht en vrij gehouden. De vaccins zijn beperkt houdbaar. Losse vaccinaties op andere dagen kunnen niet gegeven worden omdat er dan veel vaccins weg gegooid moeten worden. Daarom is het niet mogelijk uw afspraak te wijzigen naar een andere datum of ander tijdstip.