Preloader image
   
Title Image

COVID-19

Relevante praktijkinformatie over COVID-19 vindt u op deze pagina. Aangezien er met grote regelmaat veranderingen optreden in het vaccinatiebeleid en de regels omtrent vaccinatiebewijzen, aangestuurd vanuit de overheid, vragen wij u om regelmatig hier of op de website van het RIVM te checken of de informatie nog up to date is. Uiteraard proberen wij de gegevens ook zo actueel mogelijk te houden!

Testen op Corona?
Maak een afspraak bij de GGD of op een testlokatie.

Herstelbewijs regelen als coronabewijs?
klik hier voor verdere informatie over herstelbewijzen. Uw huisarts kan geen herstelbewijs voor u maken.

Booster vaccinatie regelen?
Dat gebeurt vooralsnog NIET via de huisarts, maar via uw specialist (indien u daarvoor een indicatie heeft) of via de GGD, die daarvoor verdere berichtgeving vanuit de overheid zal doen. Wij kunnen hieraan geen sturing geven of zaken voor u regelen.

Uitzondering op de mondkapjesplicht?
U gebruikt de ‘Eigen Verklaring uitzondering mondkapjesplicht’ als u door een ziekte of beperking geen mondkapje kunt dragen. Gebruik door andere personen is strafbaar. U vindt de eigen verklaring via deze link
Gaat u op reis met het vliegtuig? En kunt u door een ziekte of beperking geen mondkapje dragen tijdens de vlucht? Dan moet u bij de meeste luchtvaartmaatschappijen tijdens de vlucht een verklaring van een arts bij u dragen dat u geen mondkapje op kunt. Dit is vanwege internationale regels. Informeer voor u op reis gaat bij uw luchtvaartmaatschappij naar de voorwaarden. Wij geven als huisartsenpraktijk geen verklaringen af. Wel kunt u een uitdraai van uw dossier ontvangen met daarop de ziekte of aandoening die hierop van toepassing zou zijn.