Preloader image
   

Wat verstaan wij onder een herhaalrecept?

Onder een herhaalrecept verstaan wij een recept voor een medicijn dat u chronisch (dus aaneengesloten en ‘langdurig’) gebruikt, bijvoorbeeld medicatie voor de bloeddruk, voor het cholesterol, voor chronische huidaandoeningen et cetera.

Wat is dus géén herhaalrecept?
Wanneer u langer geleden bijvoorbeeld een zalfje heeft gehad voor eczeem of schimmel, of een tabletje tegen jeuk of hooikoorts, maar dat middel dus niet aaneengesloten gebruikt, en u dat nu opnieuw wil aanvragen omdat dezelfde klachten terug zijn, noemen wij dat officieel geen herhaalrecept. Uiteraard kunt u zo’n medicijn na telefonisch overleg met de assistente (die dat eventueel weer met de huisarts overlegd) wel opnieuw voorgeschreven krijgen.

Herhaalrecept via MijnGezondheid.net

MijnGezondheid.net
is een online omgeving waarmee u eenvoudig en snel gezondheidszaken bij uw huisarts of apotheek kunt regelen, zoals uitslagen inzien en recepten bestellen. Deze wijze van herhaalrecepten aanvragen is het veiligst, snelst en prettigst voor onze praktijk.
Via deze link kunt u inloggen of zich aanmelden.

Vóór 12.00 uur aangevraagd? U kunt de medicijnen twee werkdagen later  bij uw apotheek ophalen.

Herhaalrecept via de apotheek

Bij de apotheek regelt u rechtstreeks uw herhaalreceptuur via de zogenaamde herhaalmodule/service. Neem hiervoor contact op met uw apotheek.

Herhaalrecept via de assistente

Herhaalrecepten voor chronische medicatie kunnen niet aangevraagd worden via onze assistente; niet telefonisch en ook niet aan de balie. Dit geeft te veel druk op ons telefoonverkeer waardoor mensen met een medische vraag, al dan niet dringend, te lang moeten wachten. Er zijn twee prima alternatieven, te weten via de apotheek of via mijngezondheid.net.