Preloader image
   
Title Image

Landelijke actiedag huisartsen 1 juli

Vrijdag 1 juli doet onze huisartsenpraktijk mee aan de landelijke Actiedag van huisartsen om aandacht te vragen voor de oplopende werkdruk en de oplossingen die nodig zijn om de huisartsenzorg voor de toekomst te behouden. Onze huisartsenpraktijk is daarom op 1 juli alleen voor spoedgevallen bereikbaar.

.

Aangepaste openingstijden

Op vrijdag 1 juli is onze huisartsenpraktijk alleen voor spoedgevallen bereikbaar.


.

Huisartsenzorg onder druk

De actiedag is een initiatief van de actiegroepen ‘Help de huisarts verzuipt’ en ‘De bezorgde huisarts’ samen met de huisartsenorganisaties LHV en VPH. Met de actiedag laten de organisaties zien hoe belangrijk de rol van de huisarts is, wat er op het spel staat en waar de grootste pijnpunten zitten.

Ook onze huisartsenpraktijk ervaart steeds meer werkdruk, een toename van ‘afschuifzorg’ (vragen/taken die door anderen onterecht of zonder overleg op de huisartsenpraktijk worden afgeschoven), en minder tijd voor u als patiënt. Daarom vinden wij het belangrijk om op deze dag onze stem te laten horen. Ook in Midden Brabant is er al jaren een huisartsen tekort. Met deze actie willen wij ook hierin onze stem laten horen!